Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Dział (nie tylko) o fabrycznych nawigacjach
Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 136
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

Nowszego wciąż nie ma?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

piotrnad80
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 27 paź 2018, 11:12
Model: Avensis
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotrnad80 »

Jak to jest z tymi mapami? Mam wgrane mapy 2018 V2. Jadę dzisiaj w okolicach budowy drogi S5 i widzę na nawigacji "węzeł Lipno" wraz z wjazdem na S5 , które to będą oddane za kilka tygodni. Mam ustawione pobieranie TMC przez Internet. Nawi pobiera te dane z TMC czy jak? Pytam bo co niektórzy narzekają na brak drogi, która od dawna istnieje a ja mam drogi z przyszłości?

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 136
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

U mnie brak drogi, która istnieje od kilku lat, a na przykład od początku mam węzeł w okolicach Stęszewa, który przynajmniej pół roku temu jeszcze nie istniał.
W najnowszej aktualizacji nie widzę, jak dotąd, żadnych zmian.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 460
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

Może i nowe drogi główne aktualizują, ale już małe ulice niekoniecznie, tak samo dane adresowe. Ja mieszkam już 20 lat w jednym miejscu, ulicy i domu nadal brak w mapach.

piotrnad80
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 27 paź 2018, 11:12
Model: Avensis
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotrnad80 »

Ktoś zdaje się pisał, że u niego nie ma drogi S3. Używacie TMC przez Internet?

Awatar użytkownika
kabum
Mistrz
Mistrz
Posty: 1065
Rejestracja: 14 lip 2011, 09:21
Model: Tiguan II
Silnik: 2.0 TDI
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: kabum »

https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eS ... 8b887305db

jest promo 3 lata aktualizacji za 559,00 zł
Było
T25 Wagon 1CD-FTV <3
T27 Wagon 1AD-FTV
T27FL limousine 2ZR-FAE

Jest
VW Tiguan 2.0 TDI :diabel:

http://www.swiatlodekoracyjne.pl

Awatar użytkownika
Wojteksw
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 460
Rejestracja: 07 sie 2016, 20:59
Model: Avensis T25/T27
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Wojteksw »

kabum pisze:https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eS ... 8b887305db

jest promo 3 lata aktualizacji za 559,00 zł
Jeszcze mam darmowe po zakupie nowego auta, ale propozycja ciekawa.
Czy są to mapy takie same jak 6.12.0
A jeszcze darmowa, co to jest https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/eS ... 354d118380

martinez07
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 620
Rejestracja: 04 sie 2013, 22:06
Model: T27FL2
Silnik: 3ZR
Lokalizacja: Polska

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: martinez07 »

piotrnad80 pisze:Ktoś zdaje się pisał, że u niego nie ma drogi S3. Używacie TMC przez Internet?
U mnie nie pokazuje tych ostatnio otwartych odcinków S3.
Fakt, nie używałem ostatnio TMC przez internet, bo za szybko rozladowuje się bateria przy udostępnianiu neta w smartfonie.
Ale TMC informuje o utrudnieniach w ruchu drogowym, a nie aktualizuje map online...
Zaktualizuję mapy to sprawdzę w jedną stronę bez TMC, a jeśli dalej nie będzie pokazywać odcinków S3, to w drodze powrotnej włączę TMC przez interenet i sprawdzę.
Ale to dopiero w grudniu.

piotrnad80
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 27 paź 2018, 11:12
Model: Avensis
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotrnad80 »

Kiedyś Automapa podawała, że dana aktualizacja zawiera daną drogę (jeszcze nie otwartą) gotową do odblokowania przez LiveDrive! (takich ich odpowiednik TMC przez Internet). Myślałem, że tutaj jest podobnie ale chyba nie jest.
Wydaje mi się, że dużo zależy też od inwestora drogi i wykonawcy. Może trzeba to jakoś inaczej zgłosić albo dostarczyć w innej wersji inwentaryzację geodezyjną aby taka droga pojawiła się szybciej niż inne?

piotrnad80
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 27 paź 2018, 11:12
Model: Avensis
Silnik: 1.8 benzyna

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: piotrnad80 »

Dzisiaj otworzyli kolejny fragment S5 i dzisiaj nim kawałek jechałem, tzn. od węzła Lipno do pierwszego zjazdu na Leszno. TT2 tę drogę już zna. Nie wiem z czego to wynika ale cieszy :)

słonik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 21 gru 2018, 17:12
Model: Avensis T27
Silnik: 2.0 D4D

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: słonik »

Hej
Będe wdzięczny za pomoc w kwestii aktualizacji. Odpaliłem nawigacje i mam wersję 4.3.0L. Nawigacja była dodana w aucie marzec 2015. Zarejestrowałem się na stronie i nic nowszego darmowego niż 4.3.0L nie widzę. Już nie chodzi o same mapy bo te widzę, że są płatne ponad 500 zł (wersja na 3 lata). Bardziej myślałem o kwesti głosowego wybierania.
W obecej sytuacji jak wciśnę przycisk do głosu to wyświetla się , że funkcja jest niedostępna.
Czy jest szansa bezpłatnej aktualizacji, która umożliwi głosową komunikację...czy po prostu muszę zakupić wersję 2018 i system dodatkowo się zaktualizuje o nowe funkcje? Nikt przez 3 lata chyba nie dokonywał niczego aktualiując. Wiadomo mamy grudzień a nie marzec więc czas minął.

Pozdrawiam i proszę nie bić. Jestem w tym kompletnie zielony....

Słonik

1975maniek
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 116
Rejestracja: 11 maja 2011, 12:04
Model: avensis T27
Silnik: 1,8 benzyna
Lokalizacja: Szczawno Zdrój

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: 1975maniek »

Niestety nie. Masz wersje nawigacji i oprogramowania L a w tej wersji nie ma głosowego wybierania. Natomiast jest w wersji H dostępnej w samochodach Prestige do 2016r już od roku 2017 tej wersji nie dawano w tych autach.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 136
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

Mam telefon z Androidem i nawigację w wersji L. Po połączeniu telefonu z zestawem, naciskam przycisk wybierania głosowego. Jeżeli telefon połączony jest z Internetem, usłyszysz krótki sygnał, po którym mówisz "zadzwoń xxx" - i tu podajesz zamiast xxx nazwę kontaktu. U mnie to działa bardzo dobrze.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

1975maniek
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 116
Rejestracja: 11 maja 2011, 12:04
Model: avensis T27
Silnik: 1,8 benzyna
Lokalizacja: Szczawno Zdrój

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: 1975maniek »

Tak to działa. Ale głosem nie wybierzesz adresu w nawigacji i np muzyki z usb (tytuł wykonawca itd)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 136
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

Szkoda, że nie działa mirrorlink. Wówczas byłaby możliwość korzystania z map Google.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

słonik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 21 gru 2018, 17:12
Model: Avensis T27
Silnik: 2.0 D4D

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: słonik »

1975maniek pisze:Niestety nie. Masz wersje nawigacji i oprogramowania L a w tej wersji nie ma głosowego wybierania. Natomiast jest w wersji H dostępnej w samochodach Prestige do 2016r już od roku 2017 tej wersji nie dawano w tych autach.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
hej dzięki. Rozumiem w takim razie, że jak nawet wykupię aktualizację 2018 za 520 zł to i tak głosowych komend nie będe miał? Mój model Avki to podobno Prestige, aczkolwiek w papierach moduł mocy i nawigacja została zamontowana po 2 miesiącach od daty zakupu. :bojesie:

1975maniek
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 116
Rejestracja: 11 maja 2011, 12:04
Model: avensis T27
Silnik: 1,8 benzyna
Lokalizacja: Szczawno Zdrój

Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: 1975maniek »

Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. Ale trochę to trwało i w końcu sam musiałem napisać pismo do toyota Poland bo przez salon nie dało się nic zrobić. Po tym piśmie uwzględniono reklamację. Ale faktem jest że od rocznika 2017 nie ma modułu H standardowo montowanego w tym aucie nawet w wersji prestige.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

słonik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 21 gru 2018, 17:12
Model: Avensis T27
Silnik: 2.0 D4D

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: słonik »

1975maniek pisze:Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. Ale trochę to trwało i w końcu sam musiałem napisać pismo do toyota Poland bo przez salon nie dało się nic zrobić. Po tym piśmie uwzględniono reklamację. Ale faktem jest że od rocznika 2017 nie ma modułu H standardowo montowanego w tym aucie nawet w wersji prestige.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hmm auto mam z 2014 roku, kupione II 2015 i tak I rejestracja też 2015. Po 5 tys km dołożony moduł navi i power boost (który zresztą szwankuje). Jak zaloguje się na stronie toyota to pokazuje model MC'11. Zagadka czy to niby prestige (może zajrzę w książke serwisową). Z wyposażenia standardowego są xenony, alusy 17, kamera cofania i podgrzewane fotele oraz system bezkluczykowy, podgrzewane wycieraczki, rolety :niewiem:

1975maniek
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 116
Rejestracja: 11 maja 2011, 12:04
Model: avensis T27
Silnik: 1,8 benzyna
Lokalizacja: Szczawno Zdrój

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: 1975maniek »

Tak w środku wyglada prestige. Siedzenia skóra cała czarna, fotele regulowane elektrycznie, ponadto te plastiki na pulpicie szare i na drzwiach wyglądają jak stal hartowana.


Toyota Avensis https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-av ... BvTfi.html


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Glover1969
Coś wie...
Coś wie...
Posty: 136
Rejestracja: 06 kwie 2017, 02:50
Model: Avensis T27
Silnik: 1.8

Re: Aktualizacja Touch 2 & Go Plus

Post autor: Glover1969 »

1975maniek pisze:Jeśli jest z 2015r to musi mieć moduł z rozszerzeniem H. Jak go kupiłeś w salonie to bym się starał o wymianę tego modułu na koszt toyoty. Ja kupiłem z roku 2017 prestige ale wycenę mialem robioną z katalogu 2016. Jak otrzymałem auto to nawigacja była z modułem L a nie H wiec zareklamowałem w toyocie i wymieniono mi na moduł H. "..."
Jaka była podstawa reklamacji?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
...and Justice for All...

...and Beer for All!

ODPOWIEDZ